Saturday, March 21, 2015

Για τη δραστηριότητα στα γραφεία του βουλευτή της Χ.Α. Αρβανίτη

Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας αναθέρμανσης των ανοιχτών δράσεων της φασιστικής οργάνωσης στην περιοχή μας.  Κοινωνικά απόβλητη από όλες τις περιοχές που επιχείρησε να ανοίξει γραφεία στο παρελθόν (αφού σε όλες τις προηγούμενες απόπειρες και παρά τη συνεχή προστασία των μηχανισμών ασφαλείας, η αντιφασιστική δράση και η κοινωνική διαμαρτυρία έσφιξαν το λαιμό του φιδιού) προσπαθεί σήμερα να παρουσιαστεί με νέο, πιο «σοβαρό» και «ανθρώπινο» πρόσωπο, επιχειρώντας ύπουλα, όπως έκανε πάντα ο φασισμός, να πατήσει ξανά πόδι στην κοινωνία. 

Το παλαιό γραφείο του αχαιού βουλευτή Αρβανίτη, γνωστού υπερασπιστή του τοπικού παρακράτους, μετατράπηκε τις προάλλες σε χώρο κοπής της πίτας για την τοπική οργάνωση του κόμματος. Παράλληλα, το γραφείο «στολίστηκε» με τα σύμβολα και τις σημαίες της συμμορίας, αποδεικνύοντας της πρόθεσή τους να μετατραπεί σε ανεπίσημα γραφεία. Φυσικά η ενέργεια αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δίχως την ισχυρή προστασία των δυνάμεων καταστολής. 

Ενόψει τις δίκης της, η ναζιστική συμμορία, προσπαθεί να αναβαπτιστεί κοινωνικά προβάλλοντας ένα δήθεν φιλήσυχο προφίλ το οποίο απαιτεί τα δημοκρατικά του (sic) δικαιώματα στη συνάθροιση και τη δημόσια δράση. Θέλουν να ξεχάσουμε τα τάγματα εφόδου, τις συστηματικές επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες και ΛΟΑΤ άτομα, τις ρατσιστικές, σεξιστικές και ξενοφοβικές επιθέσεις. Εμείς όμως δεν τα ξεχνάμε.

Η παρουσία των γραφείων Αρβανίτη – Χ.Α. στην περιοχή όπου σαν ομάδα δραστηριοποιούμαστε καθημερινά με δεκάδες δράσεις μέσω του Κοινωνικού Κέντρου Πάτρας (κοινωνικό φροντιστήριο, παιδότοπος, μαθήματα αυτομόρφωσης, προβολές, βιβλιοθήκη, εκδόσεις, πολιτικές εκδηλώσεις, ανταλλακτικά παζάρια, δράσεις αλληλεγγύης σε μετανάστες και πολλά άλλα) είναι προκλητική και δεν θα γίνει ανεκτή.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως ο φασισμός νικιέται μέσα από τη δράση των ζωντανών ανθρώπων καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να αντιδράσει δυναμικά στην παρουσία των τεράτων της ιστορίας στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε αποφασιστικά, μαζί με την τοπική κοινωνία, ενάντια στην προσπάθεια του φασισμού να σηκώσει ξανά κεφάλι στην πόλη μας. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Πάτρα 11/3/2015


No comments:

Post a Comment